Over Ons My Padel Club

Spelregels padel


Officiële regels

De regels van Padel

Het spelletje padel is nog veel leuker als je de officiele spelregels weet. Om discussie op de baan te voorkomen hebben we alle regels voor je op een rij gezet:

  • 2 VS 2. Je fixt een padelbuddy en daagt je vrienden of andere koppels uit voor een potje!
  • De bal mag één keer op een helft stuiteren
  • De bal is uit als het eerst het glas of hek raakt en daarna pas de grond
  • Het glas mag tijdens het punt worden gebruikt om een bal terug te spelen maar het hek niet!

Padel Met Je Buddy
Zonder punten, geen winst

De puntentelling

Het scoreverloop bij padel is hetzelfde als bij tennis, namelijk 15, 30, 40 en game, met deuce bij 40-40. Bij deuce moeten twee opeenvolgende punten worden gescoord om de game te winnen. Bij 2 gewonnen sets ben je de winnaar!  

Event Collegas My Padel Club

Service

De opslag moet onderhands, waarbij de bal maximaal op de hoogte van je middel geslagen mag worden. De eerste opslag wordt vanaf de rechterkant geslagen. Vervolgens wordt de opslag afwisselend van links en rechts geslagen. Men laat de bal eenmaal stuiten achter de servicelijn, tussen de middellijn en de zijwand. De opslag moet zonder het net te raken direct in het diagonaal gelegen servicevak van de tegenstander stuiten. De bal mag daarna de wand raken, maar niet het hekwerk (foutservice). De ontvanger kan kiezen om de bal terug te spelen voordat of nadat de bal de wand heeft geraakt. Als de bal bij een eerste of tweede service de netrand raakt en daarna in het correcte servicevak landt, wordt de opslag overgespeeld.

Shutterstock 2009005934 3